Eenvoudigere administratie dankzij online boekhouding

Boekhouden kan lastig zijn, en wordt alom verafschuwd door werknemers die liever met klanten bezig zijn of strategieën uitwerken in plaats van cijfers te kraken. Daardoor kan in kleinere bedrijven de boekhouding de verantwoordelijkheid worden van een kantoormanager, assistent, of iemand anders met relatief beperkte financiële ervaring. Helaas kan dit leiden tot een inconsistente, foutgevoelige financiële administratie.

Voor werknemers die niet in financiën getraind zijn, kan het een sombere situatie worden als ze proberen de controle te behouden of geld te besparen door zelf de boekhouding ter hand te nemen, waarbij boekhoudkundige taken naar de avonduren en weekends worden verschoven – als ze al gedaan worden. En wie wil kostbare uren verbranden aan niet factureerbaar administratief werk?

Een laatste optie, het uitbesteden van de boekhouding aan iemand anders, heeft ook zijn nadelen. Het kan duur zijn en met je boeken in handen van iemand anders verlies je dat gevoel van controle dat je zou hebben met real-time toegang tot deze informatie. Maandelijkse financiële rapporten zijn geweldig, maar het is moeilijk om het schip te sturen als je niet minstens wekelijks een live, actueel overzicht hebt van wat er vlak voor je gebeurt.

Dus, wat is de oplossing? Als je de nieuwste generatie software voor boekhouden en bedrijfsinformatie, ontworpen voor kleine en middelgrote organisaties, nog niet hebt bekeken, loop je enorme voordelen mis die je bedrijf concurrerender en winstgevender kunnen maken. Hier zijn vijf van de grootste voordelen die deze tools kunnen bieden:

Een beter, groter beeld van je totale prestaties

Met een geautomatiseerde boekhoudkundige oplossing krijg je onmiddellijk toegang tot de financiële toestand van je bedrijf. Stel doelen voor inkomsten en werkelijk gefactureerde uren, volg de resultaten over langere tijd, en wapend je met de financiële gegevens die je nodig hebt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Gemakkelijker financiële berekeningen rond ingewikkelde kwesties

Als je nog steeds bedrijfsuitgaven zoals betalingen aan leveranciers, huur en loonadministratie op een spreadsheet bijhoudt, ken je waarschijnlijk de frustratie die dat kan opleveren. Online boekhouden maakt dit soort routine afstemmingen pijnloos en eenvoudig.

Identificatie van onrendabele praktijken of cliënten

Een boekhoudprogramma dat ontworpen is voor kleine tot middelgrote organisaties kan belangrijke voordelen bieden die algemene boekhoudprogramma’s niet kunnen bieden. De belangrijkste daarvan is de mogelijkheid om factureerbare uren en uitgaven per cliënt of per bedrijfssegment op te sporen. Met een beter inzicht in waar je de meeste inkomsten genereert, kun je betere beslissingen nemen over waar je moet investeren – en waar je misschien iets moet veranderen.

Beter beheer van de cash flow

Realtime inzicht hebben in de financiële toestand van je bedrijf biedt één enorm voordeel: een betere beheersing van de cashflow. Cash flow is belangrijk omdat het je helpt te plannen rond kleine en grote uitgaven, en er zo voor helpt zorgen dat je voldoende middelen hebt om de lopende bedrijfsbehoeften te dekken. Geen grote onverwachte uitgaven meer, geen gemiste inningen, alleen maar meer algemene stabiliteit.

Minder totale tijd besteed aan boekhoudkundige taken.

Wie wil de avonduren doorbrengen met het doorploeteren van de boeken terwijl je van je vrije tijd zou kunnen genieten? Met een eenvoudig te gebruiken boekhoudoplossing hoef je geen financiële tovenaar te zijn om tijd, moeite – en natuurlijk geld – te besparen op de boekhouding. En het wordt alleen maar gemakkelijker (en voordeliger) naarmate je het langer gebruikt.