Hypotheek adviseur Assen

Advies van een hypotheek adviseur

Je wil je eerste huis gaan kopen, ontzettend spannend! Je wil daarbij natuurlijk een hypotheek die bij jou past. Je hoeft dit niet allemaal zelf uit te zoeken. Je kunt hiervoor een hypotheek adviseur in Assen in de arm slaan. Zij zetten de stappen voor het kopen van een woning voor je op een rijtje.

Oriëntatiegesprek

Bij een hypotheek adviseur kom je eerst op een Oriëntatiegesprek. Dit is vrijblijvend en kosteloos. In dit gesprek krijg je advies over hoeveel je maximaal kunt lenen, wat worden je maandlasten en advies of je beter voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning moet gaan.

Tijd voor huizenjacht

Nu je weet wat voor huis je zoekt en wat je budget is, kun je op huizenjacht. Je kunt zelf opzoek gaan, maar je kunt ook een aankoopmakelaar inschakelen. Zij hebben veel ervaring en kennis op de huizenmarkt. Zij kunnen je helpen met het vinden van een geschikte woning en kunnen je helpen met een gepast bod. Heb je je droomhuis gevonden? Dan is het tijd om te bieden. Hierbij is het handig om niet meteen je maximale bod te doen. Daardoor krijg je meer ruimte om te onderhandelen.

Bod geaccepteerd?

Nadat je bod is geaccepteerd, wordt er een koopcontract opgesteld door de verkoopmakelaar. Na het tekenen heb je nog drie dagen bedenktijd. Nu is het ook tijd om een afspraak met je hypotheek adviseur in te plannen. Tijdens dit gesprek bespreek je bijvoorbeeld welke hypotheekverstrekker bij je past en hoelang je de hypotheekrente vast wil zetten. Hierna ga je documenten verzamelen en aanleveren die nodig zijn voor de hypotheek aanvraag. Wanneer de hypotheek verstrekker akkoord geeft op alle documenten ontvang je de hypotheekofferte

De hypotheekverstrekker gaat akkoord

Gefeliciteerd! Na het tekenen van de hypotheekofferte kun je naar de notaris, als je hebt gerekend bij de notaris is het huis officieel van jou en kun je gaan klussen en/of verhuizen.