Wat kan een boekhoudkantoor jou uit handen nemen? 

Als ondernemer wil je je kunnen focussen op je bedrijf. Het bijhouden van de administratie kan echter veel tijd en energie kosten. Daarom kan het handig zijn om een boekhoudkantoor in Hoogeveen in te schakelen. Een boekhoudkantoor kan je helpen bij het bijhouden van de financiële administratie van je bedrijf. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, het maken van facturen en het doen van de belastingaangifte. In dit artikel bespreken we wat een boekhoudkantoor voor je kan doen en welke voordelen je hieruit kunt halen. 

Financiële administratie bijhouden

De financiële administratie is voor veel mensen een drempel van het zelfstandig ondernemerschap. Of het nu gaat om een kleine eenmanszaak of grote vennootschap, beide moeten gegevens uit de financiële administratie verzamelen voor de belastingdienst.  Een boekhoudkantoor kan je helpen bij het bijhouden van de financiële administratie van je bedrijf. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, het maken van facturen en het doen van belastingaangifte.

Het geven van advies

Een boekhoudkantoor heeft vaak meer kennis van boekhouden en belastingen dan de gemiddelde ondernemer. Hierdoor kunnen zij je beter adviseren en helpen bij het nemen van financiële beslissingen. Het voordeel is dat je dan altijd een aanspreekpunt hebt om financiële vragen aan te stellen. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan! 

Jaarrekeningen opstellen

Een boekhoudkantoor kan je helpen bij het opstellen van de jaarrekeningen van je bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar de winst- en verliesrekening, de balans en een toelichting hierop. Met de jaarrekening geef je meer informatie over bijvoorbeeld de financiële ontwikkeling, kredietwaardigheid en financiële positie van je bedrijf. Het is wettelijk verplicht voor alle ondernemingen om jaarlijks een jaarrekening op te stellen en deze te deponeren bij de Kamer van Koophandel. 

Aangifte van belasting doen

Iedere ondernemer is verplicht om ieder kwartaal (soms ook iedere maand of jaarlijks) een BTW-aangifte in te dienen. Heb jij hier moeite mee? Een boekhoudkantoor kan je helpen bij het doen van belastingaangifte. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende belastingen waar je als ondernemer mee te maken hebt, zoals de omzetbelasting en de inkomstenbelasting.

Salarisadministratie 

Is jouw bedrijf groeiend en krijg je steeds meer medewerkers in dienst? Dan ben jij ook verantwoordelijk voor het voeren van salarisadministratie. Hier komen best veel en complexe regelgeving bij kijken. Een boekhoudkantoor kan je helpen bij de salarisadministratie. Hierbij wordt gekeken naar de salarisbetalingen, loonheffingen en sociale premies.