NVM-makelaar, wat is het nou?

Als je op zoek bent naar een huis dan kom je geheid in contact met een makelaar. Al snel kom je een term tegen die misschien onbekend is voor veel mensen; een NVM-makelaar. In dit blog ga ik jullie uitleggen wat een NVM-makelaar is, en wat voor verschillen ze hebben tegenover niet NVM makelaars.

Wat zijn ze?

NVM-Makelaars zijn de grootste groep makelaars actief in Nederland. NVM staat dan ook voor Nederlandse Coöperatie Vereniging van Makelaars. De NVM is een branchevereniging, die een netwerk vormt van makelaars en taxateurs. Ze doen dit om de opleidings- en kwaliteitseisen hoog te houden van de makelaars. Dit gebeurt echter grotendeels onderom makelaars. De kant van NVM die klanten vaak zien is de website Funda. Funda is een soort etalage site voor makelaars die betrokken zijn bij de NVM. Als je hier als makelaar op zit, wordt je dus veel makkelijker gezien omdat mensen over het hele land jou kunnen bereiken via deze site. Ook is er voor de klant garantie dat NVM-makelaars van hoge kwaliteit zijn door de eisen die NVM stelt. Een goed voorbeeld van een NVM-makelaar is de NVM makelaar Haaksbergen.

Waarin verschillen ze tegenover niet NVM-Makelaars?

Niet alle makelaars zijn echter onderdeel van NVM, zoals Blijhuis makelaardij. Makelaars als deze zitten niet bij NVM, maar kunnen nog steeds even goede service leveren. Wat onderscheid NVM-Makelaars dan? Ten eerste hebben NVM-Makelaars vaste kwaliteitseisen, die je ervan verzekerd dat een expert wordt ingeschakeld voor het kopen of verkopen van je huis. Een ander onderscheidend aspect is dat ze duidelijk worden gepromote op Funda. Als laatste heb je dat je makkelijk terug kan vallen op het grotere NVM-complex als je in een geschil komt met de makelaar.

Hopelijk heb je nu een beter idee wat het inhoud om een NVM makelaar te zijn. Het is vooral aan jouw om te bedenken of zo’n makelaar geschikt voor jou is, of dat je het toch laat liggen. Natuurlijk is het belangrijkste dat je contact goed voelt, en dat jij goed en professioneel behandeld wordt.