Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek?

Wanneer je een hypotheek wilt opnemen voor de aankoop van een woning of een bouwdepot wilt opnemen is het belangrijk om te weten wat je kunt opnemen aan hypotheek! Uiteraard wordt jouw inkomen getoetst en dat van je eventuele partner. Bij het berekenen is het belangrijk om rekening te houden met je woonlasten en overige uitgaven. Vraag je je af hoeveel kan ik lenen? Dan is het goed om een expert in te schakelen die je kan helpen. Er zijn veel tools op internet te vinden, maar dit zijn over het algemeen schattingen. Een hypotheekadviseur kan je hier inzicht in geven.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek? Dat is een ontzettend goede vraag. Het berekenen hiervan kan voor iedereen namelijk anders uitpakken. Het hangt mede af van het inkomen dat je genereert, of je in loondienst bent of eigen baas, wat je persoonlijke situatie is, of je andere leningen hebt of alimentatie moet betalen en wat je hypotheeklasten zijn die je op dit moment betaalt. Ook telt je uitgavenpatroon mee. Er moet namelijk financiële ruimte zijn om elke maand een vast bedrag van je lening af te betalen. Als het niet verantwoord is zal de hypotheekaanvraag niet geaccepteerd worden.

Hoeveel geld wil je precies lenen?

Voordat je aan de slag gaat met berekeningen moet je weten welk bedrag je wilt lenen. Wil je geld lenen voor een nieuwe keuken of badkamer of wil je een woning kopen? Bij ieder doel hoort namelijk een ander kostenplaatje. Daarom is het goed om te weten wat je wilt lenen en samen met een hypotheekadviseur kun je bekijken of dit haalbaar is.

De maandlasten als je geld leent

Wanneer je een lening afsluit bestaat dit uit een aflossingsgedeelte en rente. Hoe meer je leent, hoe hoger het bedrag zal zijn dat je maandelijks moet afbetalen. Daarnaast zijn de duur van de lening en de rente ook bepalend voor de maandlasten die je moet aflossen.

Berekenen en aanvragen van een lening

Wanneer je een lening wilt afsluiten voor een hypotheek of bouwdepot doe je er goed aan om dit samen met een hypotheekadviseur door te nemen. Een hypotheekadviseur weet precies waar je rekening mee moet houden. Hij bekijkt de actuele rentes en kijkt naar jouw persoonlijke situatie. Op basis hiervan zal er een berekening gemaakt worden en zal de adviseur de lening voor je aanvragen. Better safe than sorry!

Succes met de aanvraag van je lening!