Hoe vind je geschikte kandidaten voor een functie binnen jouw bedrijf?

Tegenwoordig is er een personeelstekort in Nederland. Veel bedrijven en organisaties komen personeel tekort, hierdoor draaien zij minder omzet en vertragen sommige bedrijfsprocessen. Het werven van personeel is erg belangrijk voor bedrijven om aan goed personeel te komen. Maar hoe gaat dit nou in zijn werk?

Selecteren van kandidaten

Voordat je kandidaten gaat selecteren moeten er nog een aantal taken vooraf geregeld worden. Bedenk waar de perfecte kandidaat zich aan moet voldoen. Als je dit in beeld hebt stel je een functieprofiel op. Zo weet je waar jouw kandidaat aan moet voldoen.

Op basis van de functieprofiel maak je een vacature. Een goede vacature moet goed vindbaar zijn, duidelijke taalgebruik hebben en overzichtelijk zijn. Een goede vacature helpt enorm in het vinden van de juiste kandidaten.

Als je een goed functieprofiel en vacature hebt gemaakt, dan zullen de sollicitaties vanzelf binnenstromen. Nu moet je gaan selecteren wie er wel en niet goed scoren op de competenties die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Door gesprekken te voeren met de kandidaten heb jij genoeg informatie gekregen. Nu kun je de keuze maken wie de perfecte kandidaat is.

Uitzendbureaus

Het kan zijn dat een ondernemer geen tijd heeft of de faciliteiten niet beschikt om deze werkzaamheden uit te voeren. Als dat niet kan kunnen zij contact opnemen met een uitzendbureau. Veel uitzendbureaus nemen de gehele zorgen uit handen van ondernemers op het gebied van personeelswerving. Uitzendbureaus helpen bij het opstellen van vacatures en hebben een breed netwerk. Met dit brede netwerk kunnen zij ondernemers helpen om de juiste kandidaten te vinden. Naast het helpen vinden van personeel, doen veel uitzendbureaus ook het administratieve werk dat erbij komt kijken. Hierdoor heeft de ondernemer meer kostbare tijd voor andere werkzaamheden.