Op zoek naar werknemers? Maak gebruik van executive search

Bij het zoeken naar werknemers heb je veel opties. Recruiting, executive search en uitzendbureaus zijn allemaal populaire keuzes. Maar als je het beste van het beste zoekt, moet je een executive search bureau inschakelen. In dit artikel leg ik uit waarom je gebruik zou moeten maken van executive search.

Wat is executive search?

Executive search bureaus, ook bekend als headhunters, zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vinden en werven van hooggekwalificeerde kandidaten voor functies op hoog niveau. In tegenstelling tot traditionele uitzendbureaus, die over het algemeen een breder dienstenpakket aanbieden en voor alle soorten functies werven, richten executive search bureaus zich uitsluitend op hogere management- en directiefuncties.

Hoe werkt executive search? 

Het executive search proces begint meestal met een eerste overleg tussen de klant (het bedrijf dat een positie wil invullen) en de executive recruiter. Tijdens dit overleg leert de recruiter het bedrijf van de klant kennen, zijn cultuur en de specifieke kwalificaties die hij in een kandidaat zoekt. Gewapend met deze informatie zal de recruiter dan beginnen met het zoeken naar kandidaten die voldoen aan de criteria van de klant.

Waarom een executive search bureau gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om executive search bureaus in te schakelen bij het invullen van hoge functies. Allereerst hebben executive search bureaus toegang tot een grote pool van hooggekwalificeerde kandidaten die bedrijven zelf niet zouden kunnen vinden. Bovendien is een executive recruiter een expert in het koppelen van kandidaten aan bedrijven. Ze weten wat ze in een kandidaat moeten zoeken, waardoor hij of zij goed bij een bepaalde organisatie past. Tenslotte bespaart het gebruik van een executive search bureau tijd. In plaats van urenlang cv’s door te spitten en kandidaten te interviewen die niet geschikt zijn voor de functie, kunnen bedrijven het aan de experts overlaten om de perfecte match te vinden.

Als je op zoek bent naar de beste van de beste werknemers die er zijn, moet je een executive search bureau inschakelen. Deze bureaus zijn gespecialiseerd in het vinden en werven van hooggekwalificeerde kandidaten voor hogere functies. Bespaar jezelf dus wat tijd door een executive search bureau in te schakelen bij het invullen van je volgende hogere managementfunctie.