Minder afhankelijk van energieleveranciers met een duurzaam huis!

De energieprijzen stijgen enorm en daarom gaat jouw energierekening waarschijnlijk ook door het dak heen. Er staat nog maar één ding op, je huis verduurzamen! Met een duurzaam huis kun je de energierekening een stuk lager houden. Je verbruikt vaak minder energie en kan het misschien wel zelf opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen. Wil jij meer weten over duurzaam wonen? Lees dan verder!

Voordelen van duurzaam wonen

Duurzaam wonen wordt steeds populairder omdat mensen merken wat voor een impact duurzaam wonen op hun portemonnee heeft. Een duurzaam huis is een dat een positief effect heeft op het milieu, zoals een goed geïsoleerd huis zodat er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij en dit heeft een positief effect op het milieu en jouw portemonnee. Er zijn veel manieren om duurzamer te gaan wonen. Investeren in een duurzaam huis kan op het begin een duur geintje lijken, maar op lange termijn is het wel een goed idee. Op lange termijn bespaar je heel veel kosten door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Duurzaam wonen is dus niet alleen positief voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee!

De perfecte tijd om zonnepanelen aan te schaffen!

Met goede zonnepanelen bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Maar wat zijn goede zonnepanelen nou precies? Goede zonnepanelen zijn zonnepanelen die efficiënt zijn, een lange levensduur hebben en weinig degradatie hebben over hun levensloop. Met de huidige subsidie is de terugverdientijd van zonnepanelen verkort naar zes jaar. Dat betekent dat je hierna nog ongeveer 20 jaar lang kunt genieten va gratis energie. Investeren in zonnepanelen is dus totaal geen slecht idee.

Met je eigen zonnepanelen wek je zelf energie op. Je bent dus veel minder afhankelijk van jouw energieleverancier. Met zelf opgewekte energie kan jouw energierekening fors omlaag gaan. Ook zijn de prijzen van zonnepanelen in een flinke daling de laatste tijd. Het lijkt erop dat nu de perfecte tijd is om zonnepanelen te kopen!